Dagens middagstips
Dagens Middagstips: Quinoa sallad med rödbetor, bacon och chevreost
2 portioner
- 1,5 dl quinoa
- 1 paprika (jag tog en gul)
- 1 gullök
- 1 pkt bacon
- Chevreost (en skiva på ca 1 cm)
- 5 rödbetor
- En Romasallad
- Sätt på en kastrull med vatten och koka quinoan i ca 15 minuter
- Skala rödbetorna, dela dem och koka dem i ca 20 minuter (beroende på hur stora bitar man kokar)
- Hacka löken, skär paprikan i bitar och skär salladen
- Lägg hushållspapper på en tallrik och lägg sedan baconen på pappret och stoppa in i micron i ca 40 sek
- Lägg baconen i stekpannan och stek tills dem är knaperstekta
- Dax för upplägg!
- Ta salladen och sprid ut på en plan tallrik
- Lägg upp quinoan på salladen
- Lägg paprikan runt quinoan
- Strö den hackade löken över allting och häll på lite balsamicovinäger
- Lägg på baconen i mitten
- Lägg rödbetorna runt på tallriken, ytterst
- Skär chevreosten i 2 skivor på en tallrik, häll på lite honung och stoppa in i micron i 30 sekunder (så den smälter lite)
- Lägg chevreosten i mitten på toppen
- Dags att servera =)
Detta är super super gott! Rödbeta är en favorit men jag tycker det är lite svårt att hitta på vad man ska ha de till, men till sallad är det perfekt. Hann dessvärre inte ta en bild på de fina salladerna då jag var mycket hungrig.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback