Söndagens middag...
... svampsoppa! Den blev mumsig, hade bara champinjoner men det blev bra =)
Ingredienser
4 port
1 liter blandsvamp, ca 300 g
smör
4 potatisar av mjölig sort, ca 300 g
1 gul lök
3 dl vatten
1 krm vitpeppar
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl mjölk
2 ½ dl Matlagningsgrädde 15%
½ tsk salt
2 msk vitt vin eller 1 tsk pressad citron
½ -1 dl hackad gräslök
Gör så här
Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ den åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder löken och potatisen. Tillsätt svampen, mjölken och grädden. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt, vin och gräslök.Kommentarer
Trackback