Fast food kills!

När det gäller inlägget nedanför detta så tror jag att många ungdomar och inte bara ungdomar utan även vuxna inte tar fettma på allvar. Av egen erfarenhet så anses inte fettma som någon farligt, någonting dödligt! Men så är fallet och jag tycker att det är hemsk att det finns så många överviktiga barn och ungdomar i dagens samhälle. Och vems fel är det?? Detta kan diskuteras.  Själv tycker jag att det många gånger är föräldrarnas fel. Då det är föräldrarna som ger barnen mat och barnen äter det dom får så klart. Detta beror på föräldrarnas brist på kunskap. Men jag anser inte att det bara är föräldrarnas fel till fettma. Ungdomar väljer själva vad man stoppar i sig, och det är inte så lätt för en tonnårsförälder att styra sitt barns matintag. 

Men det är inte bara att skylla på barnet eller ungomen eller föräldrarna. Det kan vara massa andra anledningar till att man blir överviktig. Det finns fler fast food restauranger idag än någonsin, och det är ju så lätt och går så snabbt att bara gå och köpa en hamburgare eller pizza när magen kurrar.

Nu undrar ni säkert vad jag vet om fast food och fettma. Jag kan säga att jag inte vet jätte mycket om det men då jag gick hotell och restaurang så läste vi om kost osv. Har även fördjupat mig på egen hand då jag skrev en uppsatts om fast food. Är dessutom mycket intresserad av fast food. Låter kanske lite konstigt men jag är intresserad av vad fast fooden egentligen innehåller och hur detta påverkar kroppen positivt/negativt. Vilka ämnen som är förbjudna i andra länder pga. att det är så farliga för oss att äta det och vad blir konsekvensen när man ätit mycket fast food...
Jag har även egen erfarenhet utav mina egna matvanor och mina förra matvanor.

Själv så tycker jag inte om fast food alls! Fast det är klart att jag tar en hamburgare på Mc Donald´s ibland eller en pizza. Men det är inte det jag föredrar, utan jag älskar husmanskost och vegetariskt. Att jag älskar husmanskost kan bero på att jag växt upp med det och jag och min syster fick aldrig äta pizza eller hamburgare när vi var barn. De gånger vi fick äte de var när mamma eller pappa gjorde egen hemmagjord pizza med köttfärssås på. Och första gången jag åt "riktig" pizza var när jag var 11-12 år. Innan dess visste jag inte var det var. Detta kan man jämföra med idag då många barn blir uppväxta med fast food.


HAHA!! Jag låter som Anna Skipper min idol!

Nu ska jag laga middag.

Peace!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0